Beweegtuin De Schakel brengt mensen samen

Afgesloten Je kunt niet meer doneren
Streefbedrag behaald
van totaal € 3.000 (131%)

Buurtcentrum De Schakel in Lunteren wil graag een beweegtuin realiseren: een speciaal ingerichte buitenruimte met beweegtoestellen, looproutes en ontmoetingspunten. De toestellen zijn vooral gericht op senioren, met of zonder lichamelijke en/of cognitieve beperking. Maar natuurlijk mag iedereen - jong en oud - gebruikmaken van de beweegtuin. 

We willen graag iets doen voor de senioren uit Lunteren en omgeving. In een tijd waar de vraag naar zorg groter wordt en de bezuinigingen toenemen, wordt zelfredzaamheid bij ouderen steeds belangrijker. Een beweegtuin stimuleert senioren om lekker naar buiten te gaan. En op een ongedwongen manier, met plezier te bewegen. Wie regelmatig beweegt, functioneert beter in het dagelijks leven. Maar minstens zo belangrijk is de sociale impuls; bewegen in groepsverband zorgt voor meer sociale contacten.

Wat gaan wij doen?
In samenwerking met Sportservice Ede gaan we de beweegtuin realiseren. In de beweegtuin kunnen ouderen straks oefeningen doen onder begeleiding van een fysiotherapeut of activiteitenbegeleidster. Zelfstandig aan de slag gaan kan natuurlijk ook. Wie liever een wandeling maakt, kan één van de looproutes volgen.

Wat kun jij doen? 
Jij kunt ons steunen via deze crowdfundingspagina. Buurtcentrum De Schakel krijgt een financiële bijdrage uit het VoordeBuurt Fonds, maar daarmee zijn we er nog niet. De kosten voor realisatie en onderhoud zijn hoog. Daarom zijn donaties vanuit Lunteren en omgeving meer dan welkom.

Dus draag jij de ouderen uit ons dorp ook een warm hart toe? Steun ons dan met een kleine bijdrage. Alvast bedankt!

Bekijk alle
11-01-2022 | 10:41
10-01-2022 | 10:03 Bevorderen van samen bewegen geeft verbinding met elkaar
30-12-2021 | 15:21
29-12-2021 | 13:04
23-12-2021 | 16:51