Samen lokaal gezond in de Hortus Populus

Nog te gaan

van totaal € 5.000 (30%)

De Hortus Populus is dé gezamenlijke pluk- en oogst tuin in Bodegraven. Waar je met elkaar en voor elkaar groente, kruiden en bloemen kan telen. We telen alles onbespoten en laten zien dat een lokale markt voor gezonde producten ontwikkeld kan worden. Onze kennis geven we door in cursussen en workshops om zo iedereen te betrekken bij onze tuin en groene idealen.

In de tuin zijn veel vrijwilligers actief. Daarnaast werken er enkele Bodegravers via FermWerk, Vluchtelingenwerk en de Vrijwilligerscentrale. De Hortus Populus helpt zo inwoners om zich sterker te voelen en bevordert op deze manier de sociale cohesie, buiten in een groene omgeving. De betrokkenheid van onze klanten maakt de lokale economie en de gemeenschap sterker; financieel, maar vooral ook sociaal. De vrijwilligers, de bezoekers en de waardering voor ook de minder sterke vrijwilligers geeft sociale verbondenheid.

Donaties zijn meer dan welkom

Het VoordeBuurt Fonds steunt Hortus Populus, maar daarmee zijn we er nog lang niet. De stichting is volledig afhankelijk van giften, bijvoorbeeld van fondsen, het bedrijfsleven en ook van bijdragen van particulieren. Daarom zijn donaties vanuit Bodegraven en omstreken meer dan welkom. Hoe meer steun uit de omgeving, hoe beter. Zo dragen we samen bij aan een sociale krachtige buurt.

Gezonde groenten eten uit je eigen buurt is niet alleen lekker en vol smaak. Het is heerlijk om samen buiten te werken aan een stukje wereld waarin de natuur mooier wordt, waar je tot rust komt en waar mensen elkaar echt ontmoeten.

Bekijk alle
26-06-2021 | 22:05 Mooi initiatief, in de buurt, beter lokaal voedsel
15-06-2021 | 16:40 Vrijwilliger sinds april 2021. Ik geloof in de kracht van puur en onbewerkt voedsel van planten uit biologische teelt, dat ons immuunsysteem versterkt en lichaam en geest reinigingskracht en voedingsstoffen geeft om weerbaarheid tegen chronische zieken en aandoeningen te verhogen. Daarom heb ik beloofd de Hortus Populus' met een donatie te ondersteunen.
13-06-2021 | 14:34 Verbindend voor de wijk en maakt duurzaam en lokaal voedsel verbouwen tastbaar (proefbaar)!
01-06-2021 | 13:59 We maken met veel plezier gebruik van de Hortus! Het is een mooi duurzaam, sociaal en educatief initiatief.
28-05-2021 | 09:07