Samen lokaal gezond in de Hortus Populus

Afgesloten Je kunt niet meer doneren
van totaal € 5.000 (31%)

De Hortus Populus is dé gezamenlijke pluk- en oogst tuin in Bodegraven. Waar je met elkaar en voor elkaar groente, kruiden en bloemen kan telen. We telen alles onbespoten en laten zien dat een lokale markt voor gezonde producten ontwikkeld kan worden. Onze kennis geven we door in cursussen en workshops om zo iedereen te betrekken bij onze tuin en groene idealen.

In de tuin zijn veel vrijwilligers actief. Daarnaast werken er enkele Bodegravers via FermWerk, Vluchtelingenwerk en de Vrijwilligerscentrale. De Hortus Populus helpt zo inwoners om zich sterker te voelen en bevordert op deze manier de sociale cohesie, buiten in een groene omgeving. De betrokkenheid van onze klanten maakt de lokale economie en de gemeenschap sterker; financieel, maar vooral ook sociaal. De vrijwilligers, de bezoekers en de waardering voor ook de minder sterke vrijwilligers geeft sociale verbondenheid.

Donaties zijn meer dan welkom

Het VoordeBuurt Fonds steunt Hortus Populus, maar daarmee zijn we er nog lang niet. De stichting is volledig afhankelijk van giften, bijvoorbeeld van fondsen, het bedrijfsleven en ook van bijdragen van particulieren. Daarom zijn donaties vanuit Bodegraven en omstreken meer dan welkom. Hoe meer steun uit de omgeving, hoe beter. Zo dragen we samen bij aan een sociale krachtige buurt.

Gezonde groenten eten uit je eigen buurt is niet alleen lekker en vol smaak. Het is heerlijk om samen buiten te werken aan een stukje wereld waarin de natuur mooier wordt, waar je tot rust komt en waar mensen elkaar echt ontmoeten.

Bekijk alle
25-09-2021 | 19:28 Bedankt voor de organisatie van Burendag. Het was gezellig. En jullie groenten smaken altijd naar meer;-)
25-09-2021 | 16:35
25-09-2021 | 16:35
25-09-2021 | 15:46
26-06-2021 | 22:05 Mooi initiatief, in de buurt, beter lokaal voedsel