NWC De Opstap brengt mensen samen

Afgesloten Je kunt niet meer doneren
Streefbedrag behaald
van totaal € 750 (164%)

NWC De Opstap is een ontmoetingsplek voor alle inwoners van St.-Jacobiparochie en omstreken. Het is een laagdrempelige voorziening waar iedereen welkom is ongeacht leeftijd, cultuur en sociaaleconomische achtergrond. Een plek waar omwonenden zich welkom en gehoord voelen, terecht kunnen voor een kopje koffie, een luisterend oor of een activiteit.

Iedereen zou dezelfde kansen moeten hebben en het gevoel moeten krijgen dat hij of zij erbij hoort. Daarom is NWC De Opstap een plek waar je je talent ontdekt en ontwikkelt, je kennis kan overbrengen op anderen, en waar je terechtkunt voor hulp, arbeidstraining én gezelligheid.

Bertina Algra, oprichter: "Ons doel is de leefbaarheid in het dorp te verbeteren. Dat doen we door mensen te verbinden en een plek te creëren waar nieuwe ontmoetingen ontstaan. Bijvoorbeeld in onze húskamer, moestuin, atelier, technieklokaal, winkel of dierenweide."

Wat gaan wij doen?
Met het project 'De Keuken en Groene Vingers' gaan we in onze keuken maaltijden bereiden. Dat wordt gedaan voor én door vrijwilligers en jeugd. De maaltijden gaan we serveren in de Húskamer. Daarnaast willen we het terrein rondom het gebouw omtoveren tot een moes-, pluk- en beleeftuin. Zo zorgen we we voor meer ontmoetingen, sociale contacten en inclusie, vitaliteit door buiten in beweging te zijn.

Wat kun jij doen?
Jij kunt ons steunen via deze crowdfundingspagina. NWC De Opstap krijgt voor dit project een financiële bijdrage uit het VoordeBuurt Fonds, maar daarmee zijn we er nog niet. Samen met jullie willen wij € 750 bij elkaar krijgen. Zo kunnen wij leuke activiteiten blijven organiseren voor alle inwoners van ons dorp, voor wie het gevoel van erbij horen en meedoen niet zo vanzelfsprekend is.

Draag jij hen een warm hart toe en wil je dit onderstrepen met een bijdrage? We zijn blij met elk bedrag!

Bekijk alle
31-01-2022 | 09:52 Via onze regiobank zijn wij gevraagd te doneren. Wij doen dit met liefde voor de leefbaarheid van ons dorp en dorpsgenoten.
29-01-2022 | 14:15 De protestantse gemeente draagt de Opstap een warm hart toe en wenst hun succes met de projecten
28-01-2022 | 21:13
28-01-2022 | 20:11 Mooi initiatief voor verbinding in de buurt!
27-01-2022 | 17:55